MENY
Utgått - Djur pärlor - Critters i gruppen Utgått hos Fredrix Design AB / Smyckerian (CZCritterr)
Utgått - Djur pärlor - Critters

Utgått - Djur pärlor - Critters

Tjeckiska glas pärlor
"

Olika djurpärlor i pressat Tjeckiskt glas , släpp lös barnet inom dig eller dela med dig till dina barn endast fantasin sätter gränsen med dessa rolig fantasifulla pärlor.

"
Modell: 
Antal: 
Lagersaldo:
0 st
Leveranstid:
Artnr:
CZCritterr
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Info: Mer information Ge ditt omdöme Artikellista
"

Olika djurpärlor i pressat Tjeckiskt glas , släpp lös barnet inom dig eller dela med dig till dina barn endast fantasin sätter gränsen med dessa rolig fantasifulla pärlor. Flera av dem är målade och kan förändras med tiden.

" Pressat glas blir mer och mer populära tack vare sin variation och oändliga användnings område. Tekniken erbjuder många former som vi idag gärna använder som bas i våra smycken.

Tillverkningen sker genom att hetta upp glaset i en gasugn. Glaset för sedan vidare till en maskin som liknar en gammaldags symaskin där glaset snabbt pressas i en form, samtidigt förs en nål in i glaset för att forma hålet. Endast ett fåtal pärlor kan göras innan glaset måste hettas upp igen, därför använder sig pärltillverkaren av flera glas stavar för att hålla tillverkningen i gång. Glaset förs sedan vidare till en förvarings behållare men liknar nu inte de glaspärlor vi trär upp till våra smycken utan är fortfarande sammanlänkade och har överflödigt glas kvar runt kanterna. Nu förs pärlorna vidare till två olika trumlings processer, en där alla överflödiga kanter och större glasbitar tas bort och en där pärlan får sin slutliga finish och alla kanter blir därför mjuka och fina. Hantverket kan ta år att lära sig och kvalitén på glaspärlorna beror mycket på skickligheten hos tillverkaren och kan variera från en hantverkare till en annan.

Se fler varor

Kampanj!
Platt pärla med två hål 6mm - Matte Metallic Goldenrod
** Sträng om ca 50 st pärlor **
Tjeckiska pärlor tillverkade av pressat glas
33 kr
66 kr
1+
33 kr/st

Andra köpte även:

Rondell/pärla i äkta silver ca 3.5 mm
Pärla formad som en rondell 3.47x1.28 mm
1.60 kr
KÖP! Läs mer!
1-49 st50-99 st100+
1.60 kr/st1.40 kr/st 1.30 kr/st
2028 kristaller SS12 - Pacific Opal - 48 st
Kristaller med plan baksida som används tillsammans med lim - 3-3,20 mm
48 kr
1+
48 kr/st
2028 kristaller SS06 - Blue Zircon- 100 st
Kristaller med plan baksida som används tillsammans med lim - 1,9-2,10 mm
76 kr
1+
76 kr/st